Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Printeaza

O reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel.

Ingrediente:Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

  • 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte
  • ulei de măsline, pentru asezonat

Umplutură de orez:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 100 ml de vin alb sec
  • 300 g de orez alb cu bob lung
  • 4 roşii-prunişoară, fără coajă şi seminţe, tăiate cubuleţe
  • 1 linguriţă de zahăr tos
  • sare de mare şi piper
  • 850 ml de apă
  • 1 mână de mentă tocată
  • 1 mână de pătrunjel tocat, plus încă puţin pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi umplutura. Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă mare la foc moderat şi adăugaţi ceapa şi usturoiul. Căliţi-le la foc mic 6-8 minute, până când se înmoaie, dar nu se rumenesc. Măriţi uşor flacăra şi turnaţi vinul. Lăsaţi-l să clocotească până când scade la jumătate, apoi adăugaţi orezul şi lăsaţi-l să fiarbă un minut, amestecând continuu.

După aceea, adăugaţi roşiile, zahărul, un praf de sare şi puţin piper. Turnaţi 600 ml de apă, apoi acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi-o la foc mic 12-15 minute sau până când scade zeama, iar orezul s-a umflat. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o deoparte 5 minute. Amestecaţi orezul cu o furculiţă şi, când se răceşte, adăugaţi menta şi pătrunjelul tocate.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz). Umpleţi cu atenţie calmarii cu amestecul de orez şi străpungeţi-i cu o scobitoare şi prindeţi-i, ca să nu iasă umplutura. Aşezaţi calmarii umpluţi într-un vas termorezistent.

Adăugaţi în vas tentaculele şi umplutura de orez rămasă şi turnaţi deasupra restul de 250 ml de apă. Stropiţi cu ulei de măsline. Daţi vasul la cuptor, timp de 30-35 de minute, până când carnea se frăgezeşte şi se pătrunde bine. La final, presăraţi deasupra puţin pătrunjel verde tocat.

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.