Calcan in vin roşu

Printeaza

Calcan in vin roşu

Ingrediente:Calcan in vin roşu

  • 1 kg calcan
  • 1 ceaşcă vin roşu
  • 1 linguriţă făină
  • 1 lingură unt
  • 1 pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cuişoare
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.

Morcovul, pătrunjelul şi ceapa, spă-late şi curăţate, se taie felii subţiri şi se aşază pe fundul unei cratiţe. Peste zarzavat se pun bucăţile de calcan, cui­şoarele, ienibaharul şi foaia de dafin.

Se toarnă vinul şi 3-4 linguri de apăşi se pune să fiarbă la foc tare. Din clipa cîndîncepe să fiarbă, focul se face mic, se acoperă cratiţa şi se lasă să continue fiertul.

Este gata atunci cînd un băţ de chibrit intră uşor în partea cea mai groasă a unei bucăţi de calcan.

Se scurge încet toată zeama în altă cratiţă, se adaugă în ea untul frecat cu făina, se amestecăşi se lasă să fiarbă încet pînă cînd sosul începe să se îngroaşe puţin.

Se aşază peştele pe o farfurie de servit, în jurul lui se aranjează sferturile de cartofi fierţi, separat, peste care s-a turnat sosul strecurat.

În acest fel se pot prepara de asemenea şalăul şi ştiuca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.