Calcan in crusta de ierburi

Printeaza

Calcan in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar, marar, sare, piper.

Inrgediente:Calcan_in_crusta_de_ierburi

  • 1 calcan
  • 2 linguri cu pesmet
  • 50 g nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu ulei
  • 2 lingurite cu mustar
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o cu sucitorul şi combin-o cu pesmetul, usturoiul zdrobit şi mărar tocat fin. Adaugă uleiul şi amestecă uşor până ce obţii o compoziţie un pic lipicioasă.

Curăţă şi spală calcanul, tamponează-l cu un şervet şi condimentează-l cu sare şi piper. Aşază peştele pe o bucată de aluminiu, unge-l cu muştar pe o parte, pune amestecul de nucă şi pesmet şi presează uşor cu mâna.

Lasă-l la cuptor, la foc moderat, vreo 15-20 de minute. Serveşte-I cald, cu un sos de usturoi.

Calcan in crusta de ierburi

Calcan_in_crusta_de_ierburi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.