Calcan cu morcovi

Printeaza

 Calcan cu morcovi din: morcovi, piper, verdeata, sare, piper, indulcitor, suc de morcovi, sofran, calcan, unt, suc de lamaie, emmentaler, pesmet, ulei de masline.

Ingrediente:Calcan cu morcovi

  • 800 g morcovi mici
  • 1 lingură boabe de piper la borcan
  • 2 linguri unt cu verdeaţă
  • sare
  • piper
  • îndulcitor lichid
  • 150 ml suc de morcovi
  • 1 vârf de cuţit şofran
  • 4 buc. file de calcan (a 200g)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 120 g brânză emmentaler
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Pregătiţi mor­covii, eventual tăiaţi-i mă­runt. Scurgeţi boabele de pi­per. Incingeţi untul cu ver­deaţă într-o tigaie şi căliţi acolo morcovii şi boabele de piper. Condimentaţi-le cu sare, piper şi îndulcitor.

Tur­naţi sucul de lămâie, firele de şofran şi fierbeţi totul circa 5 minute. Incingeţi cupto­rul la 180°C. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bu­cătărie şi prăjiţi-l pe fiecare parte în untul încins.

Con­dimentaţi-l cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu suc de lă­mâie. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă şi ta­petaţi-o cu morcovii şi boa­bele de piper. Aşezaţi peş­tele peste aceştia.

Daţi brânza pe râzătoare, amestecaţi-o cu pesmetul, uleiul, sarea şi piperul, apoi ungeţi peştele cu amestecul rezul­tat. Lăsaţi-l la cuptor cca. 8 minute. Ornaţi-l după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.