Calamari

Printeaza

Calamari_09Aceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă, chorizo şi vin alb.

Preparatul numit calamari constă în calamari tăiaţi în formă de inele, daţi printr-un aluat ca de clătite şi prăjiţi în ulei. In acest fel sunt gătiţi calamarii în întreg sudul Europei, din Italia până în Grecia şi Turcia, dar si în Statele Unite.

Adeseori, calamari se serveşte împreună cu un sos: maioneză cu usturoi, salsa cu roşii şi usturoi sau – în sud-estul Europei – tzatziki. In restaurantele italieneşti, alături de calamari fritti serviţi ca aperitiv se pune întotdeauna şi o bucată de lămâie.

O rudă mai îndepărtată a acestui fel de mâncare este aşa-numitul „calamar chinezesc”. Pentru prepararea acestuia, carnea de calamar se condimentează cu sare şi piper, se taie bucăţele, se trece printr-un aluat ca de clătite şi se asezonează cu Sichuan şi boabe de piper negru. Apoi se prăjeşte în baie de ulei şi se presară cu sare de chilii.

Calamari

Calamari_10

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. AIci lipseste ceva

  2. Si mie la fel imi pare, baga si o reteta de calamari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.