Calamari umpluţi

Printeaza

O reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, dovlecel, vanata, ardei capia, ceapa, orez, suc de rosii, rosii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cartofi si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 4 calamari mai mici
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 100 g orez
  • 130 ml suc de rosii
  • 4 rosii
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cartofi
  • suc de lamaie

Mod de preparare:

Se spala dovlecelul, vanata si ardeiul capia, se taie cubulete, se prajesc in ulei incins si se scot intr-o strecuratoare. Se curata ceapa si usturoiul de foi, se spala si se toaca marunt.

Se incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei, se pune ceapa si se caleste timp de 3 minute. Se presara usturoiul, se caleste cateva secunde si se adauga apoi orezul.

Se amesteca, se prajeste 1 minut, apoi se adauga 2 cani de apa, sarea si piperul.

Se lasa la foc pana cand orezul este fiert, se adauga legumele prajite si se mai tine pe foc 5 minute. Se presara verdeata tocata, se amesteca si se acopera cu un capac.

Se spala calamari, se scurg de apa si se umplu cu amestecul de orez si legume. Se pun 4 linguri de ulei intr-o cratita, sucul de rosii si calamarii.

Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca la foc mic 25-30 de minute. Se serveste imediat cu garnitura de cartofi fierti stropiti cu suc de lamaie impreuna cu un pahar de vin alb de buturuga.

Calamari umpluţi


Poftă bună!

2 comentarii

  1. Calamari umpluti? n-am mancat calamri simplu eu, dar umpluti

  2. Maria Popescu

    Am mancat si este foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.