Calamar in cerneala

Printeaza

Unele specii de animale marine, de exemplu caracatiţa, sepia si calamarul, au un săculeţ plin cu un lichid de culoare neagră, ca un tuş. In caz de pericol, animalul împroaşcă acest lichid pentru a îndepărta prădătorii.

Cerneala de calamar, sepie sau caracatiţă este şi ea comestibilă, fiind consumată în special în zona Mării Mediterane.

In bucătăria spaniolă există un preparat care se numeşte calamares en su tinto, unde cerneala de caracatiţă sau sepie stă la baza preparării unui sos negru, foarte savuros, cu aromă de apă de mare. Cerneala se poate cumpăra, de asemenea, dar înainte de a fi adăugată în sos, ea trebuie diluată cu apă.

Există şi un fel de mâncare numit orroz negro (“orez negru”), dar pentru prepararea acestuia se foloseşte de obicei cerneală de sepie, al cărei pigment este mai puţin concentrat decât al calamarului.

Şi în bucătăria italiană se foloseşte cerneala de calamar pentru colorarea orezului în anumite tipuri de risotto sau paste făinoase cu fructe de mare.

Combinaţia dintre cerneală şi carnea roz a somonului, de exemplu, este foarte atrăgătoare.

Aceste reţete sunt uşor de preparat: nu trebuie decât să adăugaţi cerneala în apa în care fierbe orezul (sau pastele).

 

Calamar in cerneala

Calamar in cerneala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.