Caise surpriza

Printeaza

Caise surpriza din: oua, zahar, caise, capsuni, frisca, lamaie, rom.

Ingrediente:Caise surpriza

  • 2 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 250 g caise
  • 250 g căpşuni
  • 400 ml frişcă
  • 4 linguri zeamă de lămâie

Pentru decor:

  • 6 caise
  • 12 căpşuni
  • 1 păhărel de rom

 

Mod de preparare:

Se face îngheţata: se pune la fiert zahărul cu 4 linguri apă. Se bate albuşul spumă, se toarnă siropul fierbinte în albuş şi se bat în continuare până se mai răcoreşte puţin. Se înglobează suc de lămâie.

Se împarte cantitatea în doua: în jumătate se înglobează caise pasate, în cealaltă căpşuni pasate. Apoi se înglobează frişcă în flecare dintre compoziţii şi se dau la congelator.

Pentru ornat, se scot sâmburii din caise, iar jumătăţile se aşază pe farfurie. Căpşunile se înţeapă de câteva ori şi se lasă 30 min. în rom.

Fiecare căpşună se tăvăleşte prin zahăr tos şi se pune câte una pe fiecare caisă, în locul sâmburelui. Se servesc cu câte o porţie de îngheţată de caise şi una de îngheţată de căpşuni.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.