Caise gratinate pe gris

Printeaza

Caise gratinate pe gris: caise, zahar, gris, lapte, unt, ou, nuca, zahar vanilat.

Ingrediente:Caise gratinate pe gris

  • 1/2 kg caise
  • 100 g zahăr
  • 125 g gris
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri unt
  • 1 ou
  • 150 g nucă
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Speli caisele cu apă rece, le scoţi sâmburii şi le fierbi câteva minute într-un sirop preparat din vani­lie, zahăr şi 1/2 pahar cu apă. După aceea le scurgi în laptele clocotit torni grisul, amestecat cu o lingură de unt şi laşi la cuptor 30 de minute.

După aceea, scoţi din cup­tor grisul, laşi să se răcească şi amesteci cu gălbenuşul şi albuşul bătut spumă. Aşezi un strat de griş într-o tavă unsă cu unt, după care pui cai­sele, iar deasupra caiselor presari nucile prăjite şi pisate.

Stropeşti deasupra cu unt topit şi dai tava la cuptor pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.