Cafea: Cafe au lait

Printeaza

Planta de cafea, originară din Africa de Nord, este sursa unei băuturi stimulante încă din vremuri străvechi.

Conform legendei, proprietăţile ei revigorante au fost descoperite de un păstor african de capre, care a observat că unul dintre animalele sale e mai vioi decât de obicei, după ce a rumegat câteva boabe ale unui arbust numit, Coffea arabica.

Arabica este şi astăzi cea mai bună varietate a plantei de cafea. Cafelele obţinute din boabele plantei C. canephora robusta sau din amestecul celor două varietăţi au o calitate inferioară.

Ceea ce francezii numesc cafe au lait -o băutură pe care ei înşişi o consumă rareori – este o cafea de culoare mai deschisă, obţinută prin adăugarea laptelui, în franceză lait, la o ceaşcă de cafea neagră tare.

Este probabil o modalitate mai sănătoasă de a bea cafea dimineaţa, pe stomacul gol.

Sub influenţa modei italiene, această variantă de cafea a devenit recent cunoscută sub denumirea de caffe (atte sau simplu latte şi se prepară astăzi cu o proporţie mai mare de lapte decât tradiţionala cafe au lait.

 

Cafe au lait

Cafe au lait

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.