Caerphilly

Printeaza

Caerphilly

CaerphillyBrânza Caerphilly se produce în sudul tării Galilor de la începutul secolului XIX.

Este o brânză semitare, fabricată din lapte de vacă, de un alb-murdar în interior şi de o consistenţă sfărâmicioasă. Gustul este sărat şi înţepător, ca la toate soiurile de brânză produse în mod tradiţional pentru a fi vândute neînvechite, în ultima vreme, unii producători specializaţi au început să producă un sortiment nepasteurizat, care este lăsat mai multă vreme la maturat şi care dobândeşte astfel o textură ceva mai compactă.

Diferenţa dintre brânza Caerphilly vândută la o săptămână de la data fabricării şi una cu o vechime de aproximativ trei luni este foarte mare.

Deşi este o brânză galeză prin tradiţie, deoarece produsele lactate din Marea Britanie nu s-au aflat nicicând sub protecţia geografică de care se bucură brânzeturile din Franţa, o mare parte a producţiei de Caerphilly provine din sud-vestul Angliei.

Fiind cunoscută ca o brânză nematurată, Caerphilly a devenit o atracţie comercială pentru producătorii de Cheddar, care sunt, în mod normal, nevoiţi să aştepte multe luni de zile înainte să poată vinde brânzeturile. Anumite mărci englezeşti de Caerphilly pot concura astăzi cu unele dintre cele mai bune produse galeze.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.