Butiffara en hojaldre (carnaciori in foitaj)

Printeaza

Butiffara en hojaldre (carnaciori in foitaj)

Ingrediente:

  • -pentru aluatul de foitaj:
  • 500 g faina
  • 40 g untura de porc
  • 8 g sare
  • 300 ml apa minerala
  • 450 g unt
  • -pentru umplutura:
  • 8 bucati butiffara (specialitate spaniola de carnati de porc)

Mod de preparare:

Se amesteca mai intai faina si sarea cu untura, adaugandu-se treptat apa minerala. Cand compozitia devine omogena, se lasa aluatul sa se odihneasca, la rece, timp de 15 minutee, dupa care se scoate si se intinde din el o foaie, pe care se pune un sfert din cantitatea de unt.

Se impatureste aluatul, apoi se framanta pana se incorporeaza tot untul. Se lasa iar sa se odihneasca, la rece, si din nou se intinde o foaie care se unge cu o patrime din cantitatea de unt moale, continuandu-se procedeul ca mai inainte.

Se repeta operatiunile pana cand se incorporeaza tot untul. Se lasa apoi la rece ce putin o jumatate de ora, inainte de a se intinde foile de aluat, care se taie indreptunghiuri, pe care se aseaza bucatile de carnati si se ruleaza.

Se unge cu unt o tava mare, se aseaza rulourile de foitaj cu carnati, se ung cu putin apa minerala si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste foitajul.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.