Buşeuri cu rosii, avocado si ardei gras

Printeaza

Buşeuri cu rosii, avocado si ardei gras din: aluat de foitaj, oua, rosii, avocado, ardei gras, usturoi, ulei, ceapa, suc de lamaie, otet balsamic, sare, piper, busuioc verde, branza feta, branza de capra.

Ingrediente:Buseuri_cu_rosii_avocado_si_ardei_gras

  • doua foi aluat de foitaj
  • doua oua
  • doua rosii
  • un avocado
  • un ardei gras
  • un catel de usturoi
  • ulei
  • o ceapa alba
  • o lingura cu suc de lamaie
  • o lingura cu otet balsamic
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • branza feta
  • branza de capra

 

Mod de preparare:

Foile de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se rupă, şi se aşază pe un tocător.

Se decupează din fiecare cercuri potrivit de mari, apoi jumătate din ele se decupează încă o dată cu un pahar sau cu o cană mai mică.

Se ung cercurile pline cu ou bătut, se aşază deasupra cercurile decupate şi se ung cu ou.

Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii şi au crescut.

Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească. Roşiile se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.

Se adaugă ceapa curăţată şi tăiată mărunt, usturoiul pisat şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Se toarnă oţetul balsamic şi sucul de lămâie, se adaugă uleiul, sarea şi piperul după gust.

Se presară busuioc tocat, avocado curăţat tăiat mărunt şi se amestecă bine. Se pune salata în coşuleţele de aluat şi se serveşte imediat.

La salata se mai poate adauga branza feta sau branza de capra taiate cubulete sau rase.

Buşeuri cu rosii, avocado si ardei gras

Buseuri_cu_rosii_avocado_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.