Buseuri cu peste

Printeaza

 Buseuri cu peste

Ingrediente foitaj:Buseuri cu peste

  • 600g făină
  • 250-300 ml apă
  • 500g margarină
  • 2 linguriţe oţet
  • 10 ml alcool
  • 1/2 gălbrnusi de ou
  • 20g sare

Umplutura: 300g peşte congelat (macrou, cod ) ,100g ceapă ,l00ml ulei,2 ouă,sare,  piper.

Mod de preparare:

Se fierbe peştele în apă sărată, se dezosează şi se dă prin maşina de tocat, iar ceapa se toacă mărunt. Din ingredien­tele pentru aluat se prepară foitajul (aluatul franţuzesc), care se lasă să se odihnească, 30-40 de minute, la rece.

Se căleşte în ulei ceapa tocată, după care se adaugă peştele. Se ia tigaia de pe foc, se pun ouăle, sarea, pi­perul şi se omogenizează bine. Se întinde o foaie de 5 mm de foitaj şi se taie, pătrate de 10-12cm.

In mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriţă de umplutură şi se unesc col­ţurile aluatului prin presare uşoară.

Se pun buşeurile într-o tavă de cuptor, stropită cu apă, se ung deasupra cu ou şi se coc, 30 de minute in cuptorul bine incins,la foc mare la inceput si mai mic spre sfarsit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit bune buseurile cu peste?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.