Buşeuri cu legume

Printeaza

Buşeuri cu legume

Buşeuri cu legume

Ingrediente:

  • două pachete de aluat de foitaj
  • 200 g orez
  • 3 roşii
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 100 g porumb
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o legătură de ceapă verde
  • două portocale
  • un ou
  • două linguri de lapte
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • unt

Preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, morcovul şi ţelina curăţate şi date pe râzătoare, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul spălat. Se căleşte, se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert.

Când orezul este aproape gata se adaugă roşiile tăiate, boabele de porumb, sucul de portocale şi pătrunjelul tocat. Se condimentează dacă mai este nevoie, se mai fierbe timp de zece minute şi se opreşte focul. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile, se decupează rondele cu un pahar şi se ung cu oul amestecat cu laptele dulce.

Apoi se suprapun, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor. Se scot, se umplu cu amestecul de legume, se presară verdeaţă tocată şi se servesc.

Brânza tofu se scurge de zer, se taie în felii subţiri, apoi în pătrate. Se prăjeşte în ulei încins, se scoate pe un şervet absorbant şi se pune într-un castron.

Buşeuri cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata si suna interesant reteta asta. Poate o sa gatesc si eu asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.