Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

Printeaza

O reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si cacao.

Ingrediente:  Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

  • 1 pachet de foitaj
  • 1 ou

pentru cremă:

  • 200 g iaurt slab
  • 1 lingură zahăr pudră vanilat
  • 50 ml smântână dulce
  • 1 linguriţă cacao

pentru căpşuni:

  • 250 g căpşuni
  • 1 crenguţă de mentă
  • 1 lingură zahăr

pentru decor:

  • 10 g cacao

 

Mod de preparare:

Freacă iaurtul cu zahărul pudră vanilat. Bate smântână până devine frişcă, încorporeaz-o în iaurt şi pune com­poziţia în frigider.

Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe; taie-le bucăţele şi presară-le cu zahăr. Toacă frunzele de mentă, amestecă-le cu căpşunile şi lasă la macerat 30 de minute.

Decupează din foaia de foitaj 24 de cercuri cu o formă cu marginile dantelate sau cu un cuţit. Cu o formă mai mică sau cu un cuţit decupează partea centrală a 12 cercuri şi scoate-o. Suprapune inelele astfel obţinu­te peste cercurile întregi, unge-le cu ou şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească.

Umple golul din mijloc cu crema de iaurt, alternând cu bucăţi de căpşuni marinate cu mentă. Presară-le cu cacao şi serveşte-le.

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.