Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit

Printeaza

O reteta de burta de porc la foc mic, cu fenicul din: porc, seminte de fenicul, sare de mare, piper, bulbi de fenicul, cimbru, usturoi, ulei de masline, salsa verde si vin alb.  Feniculul gătit la foc mic capătă o dulceaţă incredibilă şi merge foarte bine cu carnea de porc; serviţi cu piure, mămăligă sau linte — va fi delicios.

Ingrediente:Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit

  • 2 kg burtă de porc cu os
  • 2 linguri seminţe de fenicul
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 bulbi de fenicul, tăiaţi în şase bucăţi; păstraţi frunzele
  • frunzele de la o legătură mică de cimbru proaspăt
  • 5 căţei de usturoi, necurăţaţi
  • ulei de măsline
  • opţional: salsa verde
  • o sticlă de vin alb

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la temperatura maximă. Luaţi un cuţit ascuţit şi crestaţi burta de porc. Imtr-un mojar sau un mixer pentru condimente, zdrobiţi seminţele de fenicul şi o lingură de sare până când obţineţi o pulbere, apoi frecaţi cu acest amestec crestăturile practicate. într-o tavă de copt, amestecaţi feniculul cu cimbrul, usturoiul, ulei de măsline, sare şi piper.

Puneţi deasupra burta de porc şi introduceţi tava în cuptorul încins. După 10 minute, micşoraţi temperatura la 170°C (treapta 3) şi mai lăsaţi carnea în cuptor o oră. Dacă daţi focul mare la început şi apoi îl micşoraţi, carnea se rumeneşte mai întâi, apoi se coace la foc mic.

Dacă vreţi să serviţi carnea cu salsa verde, preparaţi acum sosul şi puneţi-l deoparte. Când scoateţi tava din cuptor, înlăturaţi excesul de grăsime, adăugaţi vinul alb şi introduceţi din nou carnea în cuptor, pentru încă o oră. Apoi scoateţi feniculul, puneţi-l la cald şi mai coaceţi carnea încă o oră, până când pielea devine rumenă şi crocantă, iar carnea se topeşte în gură. Dacă vinul începe să se evapore, mai adăugaţi puţin vin sau apă, ca să obţineţi un sos subţire.

Lăsaţi carnea să stea 10 minute, apoi tăiaţi-o în bucăţi mari şi serviţi-o cu sosul delicios, feniculul moale, salsa verde şi frunzele de fenicul presărate deasupra.

Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit

Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • burta de porc la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.