Burta de crap in saramura

Printeaza

Burta de crap in saramura 

Ingrediente:Burta de crap in saramura

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 linguriţă ulei
  • 1 linguriţă boia
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada.

Se despică peştele în două, în lungime, se scot înotătoarele, şira spinării şi oasele rnai mari. Se ung jumătăţile de crap cu ulei şi se frig la grătar, întâi pe o parte, apoi pe cealaltă.

Între timp se fierbe apă cu sare şi cu puţină boia de ardei. Se aşază peştele în farfurie, se toarnă saramura deasupra şi se serveşte rece, cu mămăligă. Capul şi coada se fierb în ciorbă sau în piftii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E delicios pestele in saramura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.