Burrito pentru micul-dejun
PrinteazaBurrito pentru micul-dejun din: cartofi, praf de ceapa, sare, tofu, tortilla, salsa, fasole drojdie.
PENTRU UMPLUTURA DE CARTOFI:
- 4 cartofi mari, tăiati cubulete
- praf de ceapă şi sare de mare după gust
PENTRU UMPLUTURA DE „OU”:
- 1 retetă de Tofu bătut
PENTRU BURRITO:
- 4 tortilla mari din grâu integral
- 1 borcan de salsa ta preferată, degresată şi cu continut redus de sare
- 1 cutie de 450 de grame de fasole neagră
- 1 pachet de drojdie nutritională (optional)
Mod de preparare:
Se taie cartofii cuburi şi se coc pe o foaie de hârtie pentru copt timp de aproximativ 35-40 minute, la 190°C. Se asezonează cu praf de ceapă şi sare.
In timp ce se coc cartofii, se prepară releta de Tofu bătut.
Când cartofii şi tofu bătut sunt gata, se fac buritto.
Pentru buritto, se pun 4 linguri cu vârf de cartofi in mijlocul unei tortilla, se adaugă deasupra 4 linguri cu vârf de amestec de tofu şi apoi 2 linguri de fasole neagră. Peste fasole se presară o mână de brânză Daiya sau drojdie nutritională.
Se întoarce fundul de buritto şi pe urmă se întorc celelalte două margini.
După ce buritto sunt formali, se pun cu fala in jos pe o tavă de copt care nu lipeşte.
Se lasă la copt timp de 10 minute, la 190°C.
Înainte de servire, se pun deasupra 4 linguri din salsa ta preferată. Se serveşte imediat.
Pofta buna!