Burgeri de porc

Printeaza

Burgeri de porc din: carne de porc, sos de stridii, ceapa, ghimbir, fulgi de ardei, lime, ulei, salata, chifle, alune, maioneza sau sos dulce.

Ingrediente:Burgeri de porc

  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 linguri sos de stridii
  • 6 cepe verzi, tocate fin
  • 0 bucată mica de ghimbir, ras fin
  • 1/2-1 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 1 lime, coaja rasă, tăiată în semiluni
  • 1 lingură ulei de susan sau de floarea-soarelui
  • salată verde sau iceberg, pentru servit
  • 4 chifle cu susan
  • 25 g de alune prăjite, tocate grosier
  • maioneză sau sos dulce de ardei iute, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, combină carnea de porc, sosul de stridii, ceapa verde, ghimbirul, fulgii de ardei iute şi coaja de lime.

Modelează compoziţia în 4 chiftele. Incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă chiftelele şi găteşte-le câte 8 minute pe fiecare parte, până sunt bine pătrunse.

Pune frunze de salată pe baza chiflelor şi stoarce putină zeama de lime. Adaugă chiftelele, presară alunele şi acoperă cu cealaltă parte a chiflelor.

Serveşte burgerii cu restul de semiluni de lime şi maioneză sau sos dulce de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.