Burgeri cu peste si sos de mango

Printeaza

Burgeri cu peste si sos de mango din: file de peste, ceapa, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei, mango, patrunjel, mustar, ceapa rosie.

Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă a fost creat de Louis Lassen în New Haven, Connecticut, în 1900.

Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ chifla de pâine, chiftelele de carne, garnitura și sosurile. Carnea folosită poate fi de vită, porc, pui, pește sau fructe de mare, iar alternativele vegetariene/vegane pot folosi legume, soia, fasole sau alte surse vegetale de proteine.

 

Ingrediente:Burgeri_cu_peste_si_sos_de_mango

  • 500 g file de peste
  • 1/2 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 2 fire de patrunjel tocat
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • 1/4 cana ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 1 mango decojit si taiat cuburi
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de ceapa rosie tocata
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Soteaza usturoiul si ceapa cinci minute. Spala pestele, indeparteaza pielea, tocata-l bine, apoi amesteca-l cu ceapa, usturoi, patrunjel si zeama de lamaie.

Adauga ouale, jumatate din cantitatea de faina, sare si piper, apoi pune treptat restul de faina, pana cand amestecul se leaga.

Daca e prea umed, adauga faina. Da burgerii prin faina, lasa-i pe gratar 4-5 minute pe fiecare parte

. Amesteca ingredientele pentru sos. Serveste burgerii calzi.

Burgeri cu peste si sos de mango

Burgeri_cu_peste_si_sos_de_mango

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.