Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion

Printeaza

Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion din: naut, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimion, coriandru, ou, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, chifle integrale, rosie, castravete si sos de chilli.

Ingrediente:Burgeri_cu_naut_ceapa_rosie_si_chimion

  • 400g năut de la conservă, scurs
  • coaja rasă de la 1 lămâie, plus sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat
  • 1 ou
  • 100g de pesmet proaspăt (miez de pâine mărunţit)
  • 1 ceapă roşie medie, ½ tăiată cubuleţe, ½ tăiată felii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 chifle integrale
  • 1 roşie mare, feliată,
  • ½ castravete feliat
  • sos de chilli pentru servit

 

Mod de preparare:

Se mixează într-un robot năutul, coaja şi sucul de lămâie, chimionul, jumătate din cantitatea de coriandru, oul, sare şi piper. Se toarnă într-un bol şi se adaugă 80g de pesmet şi ceapa tăiată cubuleţe. Se modelează patru burgeri, pesmetul rămas se presează pe ambele părţi ale acestora şi se lasă deoparte 10 minute.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se prăjesc burgerii pe fiecare parte la foc mediu, astfel încât să nu se ardă. Pentru servit, se taie fiecare chiflă şi se umple cu o felie de roşie, un burger, câteva felii de ceapă roşie, nişte felii de castravete, un pic de sos de chilli şi coriandrul rămas.

Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion

Burgeri_cu_naut_ceapa_rosie_si_chimion

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.