Burgeri cu cartofi, naut si quinoa

Printeaza

Burgeri cu cartofi, naut si quinoa din: cartofi dulci, quinoa, ulei, ceapa, naut, fasole, pesmet, patrunjel, harissa, susan, usturoi, chili, coriandru, sare, piper.

Ingrediente:Burgeri cu cartofi, naut si quinoa

  • 3 cartofi dulci mari (fierţi şi tăiaţi în cubuleţe)
  • 2 căni quinoa fiartă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 1 conservă de năut fiert
  • 1 conservă de fasole boabe roşie
  • 1/2 cană pesmet
  • 1/2 legătură pătrunjel tăiat mărunt
  • 1/2 linguriţă harissa
  • 4 linguri seminţe de susan
  • 4 căţei de usturoi pisaţi
  • câte 1 linguriţă chili şi coriandru măcinat
  • sare şi piper dup gust

 

Mod de preparare:

Se pasează în blender cartofii dulci fierţi, năutul şi fasolea, până se obţine o pastă.Se pune apoi pasta într-un bol mare şi s adaugă restul ingredientelor, amestecând bine.

Din pasta obţinută se modelează, cu mâinile unse cu ulei de măsline, biluţe de mărimea unei mingi de tenis, care se aplatizează şi se pun în tava de la aragaz unsă cu ulei de măsline şi se dau la cuptorul încins la 200°C, 30-35 de minute.

La jumătatea timpului de coacere se întorc, ca să se rumenească uniform.

Merg perfect cu nişte cartofi prăjiţi ori cu o salată mare.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Salata de naut cu masline si usturoi

Burgeri cu carne de vita si naut cu salata de cereale

Burgeri cu carne de vita si naut cu salata de cereale din: ceapa, usturoi, naut, carne de vita, coriandru, patrunjel, ulei, bulgur, quinoa, orez, stafide, castravete, ceapa verde, lamaie, humus, sos picant. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobit 400 g năut din conservă, scurs de lichid 400 g carne de vită tocată […]

Burger vegetal

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cimbru

Burgeri de curcan cu cimbru din: carne de curcan, ceapa rosie, lime, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  675 gr carne tocată de curcan 1 ceapa rosie mica, tocata marunt coaja si sucul de la 1 lime frunze proaspete de cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper negru macinat Mod de […]

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.