Burger de vita cu chimen si coriandru

Printeaza

Burger de vita cu chimen si coriandru din: carne tocată de vită, cepe roşii, pesmet proaspăt, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, muştar Dijon, sare şi piper negru proaspăt.

Ingrediente:Burger de vita cu chimen si coriandru

  • 1 kg carne tocată de vită, preferabil de provenienţă organică
  • 2 cepe roşii de mărime medie, tocate mărunt
  • 2 ouă
  • 1-2 mâini de pesmet proaspăt
  • 1 lingură de seminţe de coriandru, zdrobite
  • 1 vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite
  • 1 linguriţă cu vârf de muştar Dijon
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Amestecaţi şi zdrobiţi toate ingredientele laolaltă. Folosiţi pesmetul atât cât e necesar pentru a lega şi subţia j compoziţia.

Impărţiţi totul în 4 părţi, apoi modelaţi cu grijă şi delicateţe fiecare burger, dându-i forma unei mingi de cricket.

Introduceţi chiftelele astfel modelate în cuptor şi coaceţi-le vreme de 25 de minute, astfel încât interiorul să rămână uşor rozaliu, iar exteriorul să devină rumen şi crocant.

Serviţi alături de o chiflă rumenită pe grătar, cu puţină salată, nişte castraveţi cornişon muraţi, salsa de roşii, o halbă de Guinness şi o sticlă de ketchup.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.