Burger vegetarian

Printeaza

Burger vegetarian din: hrisca, concentrat de legume, oua, seminte, fulgi de ovaz, ardei, dovlecel, vanata, rosie, ceapa, ulei, sare, piper, rosii, ulei de nuci, zahar, praf de ceapa, busuioc, supa de legume, otet, otet de zmeura, zahar pudra, grasime, chifle.

Ingrediente:Burger vegetarian

  • 200 g caşa de hrişcă
  • 500 ml concentrat de legume
  • 2 ouă
  • 100 g seminţe de floarea soarelui pisate
  • 5 linguri de fulgi grosieri de ovăz
  • 2 linguri de fulgi fini de ovăz
  • 3 jumătăţi de ardei (roşu, verde, galben)
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 roşie
  • 1/2 ceapă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 300 g roşii fără coajă din conservă
  • 3-4 linguri de ulei de nuci
  • zahăr
  • praf de ceapă
  • 2 legături de busuioc
  • 50 ml supă de legume
  • 50 ml oţet de vin roşu
  • 1 lingură de oţet de zmeură
  • zahăr pudră
  • grăsime pentru prăjit
  • 6-8 chifle din făină integrală

 

Mod de preparare:

Se lasă caşaua să se umfle circa 20 de minute în concentratul de legume, la temperatură mică, după care se lasă la răcit.

Se încorporează ouăle în caşa, seminţele pisate de floarea soarelui şi fulgii de ovăz. Se curăţă legumele, se spală şi se decojesc, după care se taie cubuleţe.

Se prăjesc apoi bucăţelele de legume în puţin ulei, după care se pasează fin.

Se încorporează piureul de legumeîn caşa, apoi se frământă amestecul până rezultă o masă omogenă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă 10 minute să se odihnească.

Se pun roşiile într-o strecurătoare şi se lasă bine la scurs. Zeama se păstrează. Roşiile se călesc 4-5 minute în uleiul de nuci încins şi se zdrobesc puţin cu furculiţa.

Se condimentează bine cu sare, piper, zahăr şi praf de ceapă. Se spală busuiocul, se usucă şi se taie fâşii. La roşii se adaugă apoi supa de legume, 2-3 linguri din zeama păstrată de la roşii, precum şi oţetul de vin roşu şi de zmeură, 1 vârf de zahăr pudră şi busuiocul.

Se fierb toate ingredientele împreună circa 6-7 minute.

Cu mâinile umede se modelează din aluatul de caşa şi legume 6-8 burgeri, care se prăjesc apoi în gră-simeîncinsă câte 6-7 minute pe fiecare parte.

Se taie chiflele în jumătate şi se prăjeşte fiecare jumătate în prăjitorul de pâine. Apoi se ung jumătăţile cu relish de roşii. Deasupra se aşează mai întâi burgerii vegetarieni, apoi cea de-a doua jumătate de chiflă şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.