Burger cu carne de vita si salsa

Printeaza

Burger cu carne de vita si salsa din: carne slaba de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle integrale, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie, fulgi de ardei iute.

Ingrediente:Burger_cu_carne_de_vita_si_salsa

  • 400 g carne slaba tocata de vita
  • 5 fire de ceapa verde, tocate fin
  • 140 g de morcov ras
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 1 lingura de tarhon, tocat
  • 1 ou mediu
  • 4 chifle integrale, taiate pe jumatate
  • 1 1/2 lingurita ulei de rapita, pentru uns
  • 25 g nasturel

pentru salsa:

  • 2 ardei rosii mari, taiati pe jumatate si curatati de seminte si cotor
  • 100 g de rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 lingurite de chives, tocate
  • 1/4 de ceapa rosie, feliata fin
  • 1 praf fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Pune carnea într-un bol împreună cu ceapa verde, morcovul ras, usturoiul, muştarul, tarhonul şi oul. Amestecă bine folosind o furculiţă. Asezonează cu piper şi un praf de sare, apoi împarte compoziţia în patru. Aplatizează fiecare bucată în parte, ca să ajungă la grosimea de 2cm. Lasă-le la frigider 30 de minute.

Intre timp, încinge cuptorul la 200°C. Pune ardeii într-o tavă nonaderentă. Coace-i 35 de minute, până se rumenesc, apoi aşază roşiile lângă ei, pentru încă 3 minute. Scoate-i din cuptor, apoi pune ardeii imediat într-un bol şi acoperă-i cu folie alimentară.

Decojeşte-i de pieliţă, toacă-i şi pune-i înapoi în bol. Toacă roşiile şi amestecă-le împreună cu ardeii, zeama de lime, chives, ceapa şi fulgii de ardei iute. Gustă şi asezonează cu piper. Lasă-le deoparte.

Incinge o tigaie-grill sau pregăteşte un grătar afară. Unge burgerii pe o singură parte cu puţin ulei de rapiţă. Pune-i pe grătar, cu partea uleioasă în jos. Frige-i câte 5 minute fără să îi mişti (pentru că se pot lipi). Dacă vrei burgerul bine făcut, unge-l cu ulei şi pe cealaltă parte, întoarce-l şi frige-l încă 7 minute.

Ia burgerii de pe grătar şi lasă-i să se odihnească 2-3 minute. Stropeşte chiflele cu zeama lăsată de ardeii copţi, adaugă năsturelul, aşază desupra burgerul, apoi o lingură de salsa şi, la final, cealaltă jumătate de chiflă.

Burger cu carne de vita si salsa

Burger_cu_carne_de_vita_si_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.