Bunatati cu creveti
PrinteazaPentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, lapte de cocos, ardei iuti, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă.
După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi să se îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi, care trebuie să fie acoperiţi de acest sos, ce aduce mai degrabă cu o pastă decât cu un lichid.
Inainte de servire, mâncarea se garniseşte cu frunze de busuioc thailandez.
De obicei se consumă cu orez.
Deşi creveţii (care în thailandeză se numesc goong) sunt ingredientul tipic pentru choo-chee, în acelaşi sos se pot fierbe şi alte fructe de mare, cum ar fi scoicile, calamarii, midiile, precum şi orice fel de peşte alb prăjit.
Denumirea acestei mâncări vine de la un fel de onomatopee thailandeză, choo-chee fiind sunetul pe care îl scoate sosul în timp ce fierbe, clocotind şi sfârâind în acelaşi timp.