Bunatati cu creveti

Printeaza

Pentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, lapte de cocos, ardei iuti, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă.

După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi să se îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi, care trebuie să fie acoperiţi de acest sos, ce aduce mai degrabă cu o pastă decât cu un lichid.

Inainte de servire, mâncarea se garniseşte cu frunze de busuioc thailandez.

De obicei se consumă cu orez.

Deşi creveţii (care în thailandeză se numesc goong) sunt ingredientul tipic pentru choo-chee, în acelaşi sos se pot fierbe şi alte fructe de mare, cum ar fi scoicile, calamarii, midiile, precum şi orice fel de peşte alb prăjit.

Denumirea acestei mâncări vine de la un fel de onomatopee thailandeză, choo-chee fiind sunetul pe care îl scoate sosul în timp ce fierbe, clocotind şi sfârâind în acelaşi timp.

 

Bunatati cu creveti

Bunatati cu creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.