Bulzi de varza

Printeaza

Bulzi de varza din: varza, orez, ceapa, costita, morcovi, telina, bulion, ulei, vin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Bulzi de varza

  • 1 varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 250 g costiţă afumată
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 2 linguri bulion
  • 150 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • cimbru
  • sare
  • piper pisat
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Alegi foi de varză ca pentru sarmale. Fierbi orezul pe jumătate în 400 ml apă. Tai costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti apoi în ulei. Scoţi feliile de costiţă pe o farfurie.

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, apoi adaugi orezul, cimbru, sare, piper şi un vârf de linguriţă de bulion. Inăbuşi câteva minute, apoi iei de pe foc.

Din această compoziţie faci bulzi (cocoloaşe) de mărimea unor perişoare pe care le înveleşti în felii de costiţă, apoi în foi de varză. Aşezi bulzii într-o cratiţă pe un strat de varză tocată mărunt.

Printre bulzi, pui bucăţi de morcov şi de ţelină. Acoperi bulzii cu un strat de varză tocată, presari boabe de piper şi torni apă amestecată cu bulion şi cu vin, cât să acopere.

Laşi să fiarbă până scade sosul, apoi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.