Bulion de ardei

Printeaza

Bulion de ardei din: ardei, sare.

Ingrediente:Bulion de ardei

  • ardei
  • sare

Mod de preparare:

Ardeii să fie roşii, bine copţi, mari şi sănătoşi. Se scot cotoarele şi seminţele, se spală, se scurg bine de apă şi se aşează îmtr-un vas, presăraţi cu puţină sare, unde se ţin câteva ore până ce îşi lasă zeama.

Se pun apoi, cu zeamă cu tot, la fiert şi, când îmcepe să clocotească, se amestecă mereu cu o lingură de lemn, să nu se prindă de fundul vasului.

După ce au fiert bine şi s-au îmmuiat, se trag de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se trece prin sită.

Se spală o oală în care se toarnă lichidul obţinut şi se aşează din nou pe foc, amestecându-l continuu până ce se leagă foarte bine, ca o marmeladă.

Bulionul se toarnă fierbinte în borcane, care se închid cu folie adezivă, se înfăşoară în pături groase, în care se lasă una-două zile, până ce se răcesc complet, după care se pun la păstrat într-o încăpere mai rece şi bine aerisită.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.