Bulion de ardei copti cu telina

Printeaza

Bulion de ardei copti cu telina din: ardei grasi, frunze de telina, sare grunjoasa, untdelemn.

Ingrediente:Bulion_de_ardei_copti_cu_telina

  • 25-30 ardei grasi sau gogosari
  • frunzele proaspete de la 1 telina
  • sare grunjoasa, neiodata
  • 60 ml untdelemn

 

Mod de preparare:

Alegi ardei sănătoşi, bine copţi şi proaspăt culeşi. îi coci pe flacără sau în cuptor, întorcându-i pe toate părţile. Ii pui într-o cratiţă, îi presari cu sare şi acoperi vasul cu un capac. După 10 minute, cureţi ardeii de cotoare şi semin-ţe şi îi treci printr-o sită, îndepărtându-le astfel mai uşor pieliţele.

Pui la fiert pentru 5 minute piureul de ardei obţinut împreună cu puţină zeamă pe care si-au lasat-o dupa coacere si frunzele de telina. Sarezi pasta la sfarsit, ca sa nu innegreasca bulionul.

Pui bulionul fierbinte in borcane mici, de 200 g si torni in fiecare borcan cate 1 lingura cu untdelemn fierbinte, care va impiedica bulionul sa intre in contact cu aerul. Legi borcanele cu celofan dublu sau capsezi capacele metalice ale borcanelor si le pui la racit intr-un cos, sub paturi.

A doua zi, le depozitezi in camara. Le folosesti pentru a imbogati gustul mancarurilor si ciorbelor.

Bulion de ardei copti cu telina

Bulion_de_ardei_copti_cu_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.