Bulgarasi de orez

Printeaza

Bulgarasi de orez  din: orez, galbenus, smantana, pesmet, unt, cascaval, sare.

Ingrediente:Bulgarasi de orez

  • 1 cană de orez
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • pesmet
  • 1 cubuleţ de unt
  • 50 g caşcaval
  • 1 vârf cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Alegi orezul de impurităţi şi îl clăteşti bine în apă rece. Intr-o oală cu fundul gros pui apă şi un vârf cuţit de sare, apoi adaugi orezul şi îl pui la fiert.

După ce s-a fiert, acoperi oala cu un capac şi laşi să se umfle orezul. După ce s-a umflat, îl răstorni pe un fund de lemn şi îl laşi la răcit.

Faci apoi bulgăraşi de orez de mărime potrivită.

Din smântână şi gălbenuş faci o cremă. Tăvăleşti bulgăraşii prin această cremă, apoi prin pesmet, lei un vas de yena, îl ungi cu unt şi îl tapetezi cu hârtie de copt, apoi aşezi bulgăraşii de orez în vas.

Peste fiecare presari puţin caşcaval ras. Pui compoziţia în cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.