Bulgarasi de orez

Printeaza

Bulgarasi de orez  din: orez, galbenus, smantana, pesmet, unt, cascaval, sare.

Ingrediente:Bulgarasi de orez

  • 1 cană de orez
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • pesmet
  • 1 cubuleţ de unt
  • 50 g caşcaval
  • 1 vârf cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Alegi orezul de impurităţi şi îl clăteşti bine în apă rece. Intr-o oală cu fundul gros pui apă şi un vârf cuţit de sare, apoi adaugi orezul şi îl pui la fiert.

După ce s-a fiert, acoperi oala cu un capac şi laşi să se umfle orezul.

După ce s-a umflat, îl răstorni pe un fund de lemn şi îl laşi la răcit.

Faci apoi bulgăraşi de orez de mărime potrivită.

Din smântână şi gălbenuş faci o cremă. Tăvăleşti bulgăraşii prin această cremă, apoi prin pesmet, lei un vas de yena, îl ungi cu unt şi îl tapetezi cu hârtie de copt, apoi aşezi bulgăraşii de orez în vas.

Peste fiecare presari puţin caşcaval ras. Pui compoziţia în cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Bulgarasi de migdale

Bulgarasi cu nuci si seminte

Bulgarasi cu nuci si seminte din: nuci, seminte de dovleac, susan si in, cacao, esenta de rom, miere, fulgi de cocos. Ingrediente: 150 g nuci fin măcinate 1 lingură seminţe de dovleac 1 lingură seminţe de susan 1 linguriţă seminţe de in 1 lingură cacao câteva picături esenţă de rom 1-2 linguri miere 2-3 linguri […]

 

Bulgarasi de mere

Bulgarasi cu fistic si scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara din: brânză mascarpone, brânză de capră, scorţişoară, fistic prăjit şi sărat. Ingrediente: 250 g brânză mascarpone 200 g brânză de capră 15 g scorţişoară măcinată 500 g fistic prăjit şi sărat     Mod de preparare: Intr-un bol, pasează brânza de capră cu furculiţa. Adaugă brânza mascar­pone şi, cu o spatulă cu capăt flexibil, […]

Bulgarasi de migdale

Bulgarasi de migdale

O reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în cuptor, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.