Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval
PrinteazaBulete de ciuperci cu busuioc si cascaval din: ciuperci champignon, pesmet, faina, ceapa, ulei, lapte, oua, sare, piper alb macinat, busuioc, cimbru, oregano, maghiran sau mărar, cascaval.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon
- 100 g pesmet
- 100 g făină
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei
- 100 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- sare piper alb măcinat
- busuioc, cimbru, oregano, maghiran sau mărar
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi ciupercile, apoi le speli bine şi le toci mărunt. Incingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile până se înmoaie şi scade toată zeama pe care o lasă.
Presari făină şi omogenizezi energic, apoi torni treptat laptele, amestecând în continuare. Păstrezi vasul pe foc mic şi amesteci până când se formează o pastă care se desprinde de vas.
Laşi compoziţia să se răcească, apoi încorporezi gălbenuşurile, sare şi condimente după gust. lei câte o linguriţă de aluat şi îl treci prin pesmet, modelând sfere.
Aşezi buletele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc iute, pentru 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, fără să deschizi uşa cuptorului. Le scoţi cfin cuptor şi, cât sunt fierbinţi, presari caşcaval ras.
Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval
Pofta buna!