Budinca rece italiana cu fructe rosii
PrinteazaBudinca rece italiana cu fructe rosii din: smântână dulce (32% grăsime), lapte, zahar, gelatina, zahăr vanilat, sare, ulei, lamaie, zahăr, zmeură sau alte fructe, dulceaţă de fructe.
Ingrediente:
- 450 ml smântână dulce (32% grăsime)
- 200 ml lapte
- 60 g de zahăr
- 1 lingură de gelatină (20 g)
- 1 plic zahăr vanilat (opţional)
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură de ulei
- sirop (1 lămâie, 50 g zahăr, 250 g zmeură sau alte fructe) sau dulceaţă de fructe şi fructe pentru servire
Mod de preparare:
Incălzeşte laptele şi smântână la foc mic. Adăugă zahărul şi vanilia şi fierbe 1 minut. © Ia vasul de pe foc şi adaugă gelatina.
Amestecă bine şi lăsă să se dizolve gelatina şi să se răcească 10-15 minute. © Unge patru forme conice (cupe de sticlă) cu puţin ulei si toarnă panacota în ele.
După ce lichidul s-a răcit, introdu cupele la rece pentru minimum 2 ore. Toarnă siropul peste panacota şi decorează cu fructe proaspete şi mentă. Se serveşte întotdeauna rece.
Sirop: stoarce lămâia, mixează zmeura şi dă deoparte. într-o cratiţă varsă apă, 50 g zahăr, sucul de lămâie şi zmeura şi amestecă totul.
Fierbe 5 minute şi apoi dă la rece. Când serveşti budinca, pune sosul deasupra şi apoi fructele proaspete.
Budinca rece italiana cu fructe rosii
Pofta buna!