Budinca pufoasa de lamaie

Printeaza

Budinca pufoasa de lamaie din: lamaie, zahar, faina, oua, unt, zahar.

Ingrediente: Budinca_pufoasa_de_lamaie

  • 3 lămâi
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri cu făină
  • 10 ouă
  • 20 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală lămâile, acoperă-le cu apă şi pune-le la fiert cu tot cu coajă, până se zdrobesc cu uşurinţă.

Trece totul printr-o sită şi lasă să se răcească, în sosul astfel obţinut, adaugă gălbenuşurile unul câte unul, zahărul şi făina proaspăt cernută şi amestecată cu un praf de sare.

Incorporează albuşurile bătute spumă, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă budinca în forme termorezistente unse cu unt şi lasă-le la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-45 de minute.

 

Budinca pufoasa de lamaie

Budinca_pufoasa_de_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.