Budincă portugheză de orez

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca portugheza de orez din: orez, lapte, unt, oua, zahar, migdale, faina si lamaie.

Ingrediente:Budincă portugheză de orez

  • 100 g orez
  • 250 ml lapte
  • 30 g unt
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 50 g migdale
  • 1 lingură faină albă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul 20 de minute în apă cu sare şi scurge-l. Pune-l într-o crăticioară neaderentă şi toarnă peste el laptele cald (trebuie să-l acopere).

Adaugă câteva bucăţele de coajă de lămâie şi fierbe-l circa 15 minute, la foc mic (până când absoarbe tot laptele). Amestecă frecvent, să nu se formeze o peliculă la suprafaţă. Lasă-l să se răcorească.

Prăjeşte migdalele curăţate într-o tigaie neaderentă, fără grăsime şi râşneşte-le. Amestecă orezul cu 90 g zahăr, 15 g unt, faina, gălbe­nuşurile şi puţină coajă rasă de lămâie. La sfârşit, încorpo­rează cu grijă albuşurile bătute spumă tare.

Unge cu unt 8 forme mici pentru budincă şi presară zahăr în interior. Umple-le cu compoziţia de orez şi aşază- le într-un vas termorezistent. Toarnă apă caldă în vas, de 2-3 cm, şi pune-l în cuptorul încins. Coace circa 25 de mi­nute la 170° C.

Scoate vasul din cuptor şi lasă budincile să se răcească în apă. Pune-fe în frigider cel puţin o oră înainte de a le servi. Scoate-le din forme înainte de a le servi, ajutându-te de lama unui cuţitaş. Decorează cu rondele din coajă de lămâie caramelizată.

Budincă portugheză de orez

Budincă portugheză de orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.