Budinca de orez

Printeaza

O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte.

Ingrediente:Budinca de orez

  • 250 g orez
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri unt
  • 5 oua
  • 200 g branza de vaci grasa
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 esenta vanilie
  • 500 g caise
  • 1 l lapte

 

Mod de preparare:

Speli orezul în multe ape şi-l fierbi în 500 ml de lapte cu pu­ţină sare. Il laşi să se răceas­că, după care îl amesteci cu trei linguri de zahăr tos. Baţi trei gălbenuşuri şi le amesteci cu brânza, zahărul pudră şi esen­ţa de vanilie. Mixezi până obţii un amestec cremos.

Pui jumătate din cantita­tea de orez într-un vas termo- rezistent mai mic uns cu unt, întinzi în strat uniform ames­tecul de brânză, aşezi caise­le tăiate jumătăţi şi acoperi cu restul de orez. Baţi două ouă cu 500 ml de lapte şi torni peste budincă.

Introduci vasul în cup­torul preîncălzit circa 30 de minute. între timp, baţi trei al­buşuri spumă tare şi o întinzi pe budincă. O introduci din nou la cuptor pentru 8-10 mi­nute, până se aureşte uşor. Decorezi cu caise şi frunze de mentă.

Budinca de orez

Budinca de orez

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • budinca de orez cu branza gratinata la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.