Budincă nemţească

Printeaza

Budincă nemţească din: branza de vaci, mascarpone, oua, zahar vanilat, zahar tos, coaja de lamaie, gris, stafide, afinata, esenta de rom.

Ingrediente:Budincă nemţească

  • 250 g brânză de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 3 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g zahăr tos
  • coajă de lămâie zaharisită
  • 30 g griş
  • 100 g stafide
  • 25 ml afinată
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Pui mai întâi stafidele la înmuiat în afinata ames­tecată cu esenţa de rom.

Gălbenuşurile le freci cu zahărul tos, adaugi apoi zahărul vanilat, coaja de lă­mâie, brânza de vaci pasată, mascarpone şi grisul.

Amesteci totul bine, după care încorporezi, câte puţin, albuşurile bătute spumă tare cu puţină sare şi stafidele scurse de zeamă.

Compoziţia o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încins în prealabil.

Laşi să se coacă 40-50 de minu­te, iar după ce s-a răcit, o presari cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

retete

Budinca de taietei cu sunca

Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare     Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt,  galbenusurile, […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.