Budinca mexicana
PrinteazaBudinca mexicana din: ardei gras, usturoi, ardei iute, ulei, mazare, coriandru, supa, malai, smantana, fasole, oua, branza, unt, pesmet, sare, piper.
- 2 ardei graşi portocalii
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei
- 150 g mazăre congelată sau din conservă
- 1 lingură de coriandru tocat
- 800 ml supă de vită
- 200 g mălai
- 200 ml smântână
- 400 g fasole roşie din conservă
- 4 ouă
- 100 g brânză telemea
- unt
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii graşi se spală şi se taie fâşii. Usturoiul se pisează, iar ardeiul iute se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul iute, mazărea şi coriandrul. Se călesc bine, se condimentează cu sare şi se lasă să se răcească.
Supa se dă în fiert şi se presară treptat mălaiul în ea. Se lasă să fiarbă mămăliga acoperită cu capac 15 minute, amestecând din când în când. Se adaugă smântână şi se fierbe până se îngroaşă din nou.
Legumele călite se pun într-un castron mai mare, se adaugă fasolea din conservă, mămăliga şi ouăle. Se condimentează cu sare şi piper şi se întinde compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se coace 40 de minute, la foc potrivit.
Cu 10 minute înainte de finalul coacerii, budinca se presară cu brânză. Se lasă să se răcească puţin, apoi se taie porţii.
Budinca mexicana
Pofta buna!