Budincă fină cu mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu:lapte, sare, zahar, baton de vanilie, mandarine, oua, frisca, amidon, unt.

Ingrediente:

  • 600 ml lapte
  • un praf de sare
  • 150 g zahăr
  • un baton vanilie
  • coaja rasă de la 2 mandarine
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frişca
  • 4 linguriţe amidon
  • 2 mandarine curăţate
  • un cubulet de unt

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, laptele călduţ şi batonul de vanilie.

Se amestecă uşor la foc potrivit, iar când începe să se îngroaşe, se amestecă din ce în ce mai repede. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească.

Intre timp, se bate frişca, se curăţă mandarinele de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în crema de vanilie, amestecându-se uşor, în acelaşi sens.

Se încorporează frişca, coaja de mandarină şi se toarnă compoziţia în forme care se udă în prealabil cu apă rece. Formele se bagă la rece şi, după câteva ore, budinca se serveşte ornată cu frişcă şi fulgi de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.