Budinca din chifle cu branza

Printeaza

O reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou.

Ingrediente:Budinca din chifle cu branza

  • 6 chifle
  • 0,750 ml lapte proaspăt
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 25 g zahăr pudră
  • 500 g brânză de vaci
  • pesmet

umplutura:

  • 250 g brânză vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g stafide
  • 1 ou

Mod de preparare:

Sc frcacă brânza de vaci, se adaugă două gălbenuşuri, zahărul pudră şi cel vanilat şi se amestecă până ce compoziţia devine perfect omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi stafidele bine spălate şi apoi lăsate la zvântat. Chiflele se lasă în lapte, se storc şi se freacă până ce devin o pastă.

Se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul, şi se amestecă bine. Se adaugă albuşurile bătute spumă, încorporându-se treptat. Se unge un vas de Jena cu unt şi se pudrează cu pesmet. Se toarnă jumătate din compoziţie, deasupra se pune umplutura de brânză şi apoi cealaltă jumătate. Se lasă în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ o jumătate de oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.