Budinca de varza si oua

Printeaza

Budinca de varza si oua din: varza, unt, oua, ciuperci, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de varza si oua

  • 1 kg varză albă
  • 100 g unt
  • 5 ouă
  • 50 g ciuperci
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Varza, curăţată de frunzele veştede şi spălată, se fierbe în apă sărată. După ce s-a răcit, se stoarce şi se taie fideluţă.

Se adaugă două gălbenuşuri, untul topit şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă, împreună cu sarea şi piperul. Se pune într-un vas de Jena şi se fierbe la bain-marie o oră.

Se serveşte decorată cu felii de ouă răscoapte şi ciuperci, simplă sau cu un sos tartar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.