Budinca de varză murată cu ciuperci

Printeaza

O reteta de budinca de varza murata cu ciuperci, taitei, ceapa, pesmet, vin alb, cascaval, ulei, sare si unt.

Ingrediente:Budinca de varză murată cu ciuperci

  • 200 g taitei
  • 1 varza murata
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 2 linguri pesmet
  • 1 pahar cu vin alb
  • 100 g cascaval
  • ulei
  • sare
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Pune tăiţeii lâ fiert în apă cu un praf de sare. Taie varza în fâşii foarte subţiri, iar ciupercile felii. Căleşte varza în puţin ulei. La final, adaugă vinul.

Separat, căleşte ceapa, după care adaugă ciupercile. Lasă pe foc să scadă bine. Amestecă apoi varza călită cu ciupercile călite. Unge o formă termorezistentă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet.

Pune câteva linguri cu amestecul de varză, după care răstoarnă tăiţeii. Acoperă cu restul de varză şi lasă la cuptor cam 20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.