Budinca de vanilie cu sos

Printeaza

Budinca de vanilie cu sos din: suc de fructe, zahar, lamaie, amidon, lapte, pudding de vanilie, frisca, zahar vanilat.

Ingrediente:Budinca de vanilie cu sos

  • 250 ml şuc roşu de fructe (de ex. de coacăze, zmeură, mure sau cireşe)
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 20 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculeţ de pudding de vanilie
  • 200 ml frişcă
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Sucul de fructe se ames­tecă bine cu o lingură de zahăr, cu zeama de lămâie şi cu amidonul, apoi siropul se dă în clocot, amestecând continuu. După ce se lasă un minut să fiarbă, sosul roşu se varsă într-un bol plat şi se lasă la răcit.

Restul laptelui, cu excepţia a 2 linguri care se păs­trează deoparte, se dă în clocot împreună cu 2 linguri de zahăr. Pudra de pudding se ames­tecă cu laptele păstrat, după care se încorporează în lap­tele fierbinte şi se dă o dată în foc.

Se clăteşte o formă cu apă rece, în care se toarnă budinca. După ce s-a răcit bine, puddingul se răstoarnă în bolul cu sos şi se ornează după preferinţe. Frişca se bate bine împreună cu zahărul vanilat şi se serveşte împreună cu budinca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.