Budinca de vanilie cu ciocolata – delicios si gustos

Printeaza

Budinca de vanilie cu ciocolata din: pastaie de vanilie, gelatina, frisca, zahar, amidon, lapte integral, ciocolata amaruie, sare, esenta de vanilie, ciocolata.

Ingrediente:Budinca_de_vanilie_cu_ciocolata

  • o pastaie de vanilie
  • 1,5 foi gelatina
  • 250 g frisca lichida
  • 25 g zahar

pentru budinca de ciocolata:

  • 30 g amidon
  • 100 g zahar
  • 720 ml lapte integral
  • 170 g ciocolata amaruie
  • un praf sare
  • o fiola esenta vanilie

pentru servit:

  • 25 g ciocolata simpla

Mod de preparare:

Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină.

Păstaia de vanilie se taie în două şi se răzuie seminţele.

Se amestecă frişca lichidă cu vanilia şi zahărul şi se pun la foc mic pentru 15 minute.

Se adaugă gelatina şi se amestecă pentru a se dizolva.

Pentru budinca de ciocolată, se amestecă amidonul, zahărul şi sarea şi apoi se toarnă încet laptele rece.

Se pune la foc 10 minute, şi când începe să devină groasă, se pune ciocolata ruptă bucăţele.

Se continuă fierberea încă 2-4 minute. Se trage de pe foc şi se pune fiola de vanilie.

In pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele două budinci şi se dau la rece pentru 3 ore.

Se răstoarnă apoi pe farfuriile de servit.

Se aduc la masă cu aşchii de ciocolată ţinută la congelator şi apoi trecută prin râzătoare.

Budinca de vanilie cu ciocolata

Budinca_de_vanilie_cu_ciocolata

Pofta buna!

9 comentarii

  1. Asa mai zic si eu

  2. Buna rau budinca

  3. Imi place reteta asta

  4. Buna rau budinca asta

  5. Neeeh, prea dulce pentru gustul meu

  6. Nu-mi place budinca

  7. Imi dai si mie din budinca 🙂

  8. Sa vedem ce iese

  9. Nu-mi place budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.