Budincă de urdă

Printeaza

Budincă de urdă

Ingrediente: Budincă de urdă

  • 500 g biscuiţi măcinaţi
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • scorţişoară
  • un kg urdă dulce
  • 7 ouă
  • 50 g amidon
  • 250 g zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Preparare:

Biscuiţii, zahărul şi scorţişoara se amestecă bine cu untul topit. Toată această compoziţie se presează pe fundul unei tăvi, unse cu unt, în prealabil.

Apoi se separă albu­şurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste urdă, zahăr, zahăr vanilinat, amidon şi coaja de lămâie.

Compoziţia rezultată se pune în tavă, peste biscuiţi. Se dă o oră la cuptor. Se mai încearcă din când în când dacă este făcută.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place urda. Pot sa fac budinca cu branza dulce de vaci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.