Budinca de telina cu carne

Printeaza

Budinca de telina cu carne din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de telina cu carne

  • 7-8 ţeline potrivit de mari
  • 300 g carne de porc slabă
  • 300 g carne de vită
  • 250 g smântână
  • 100 g orez
  • 5 ouă
  • 2 cepe
  • 100 g unt sau margarină
  • o lingură pesmet
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tocată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. O ceapă se toacă foarte mărunt şi se căleşte, împreună cu carnea, în 50 g unt.

Călirea se face într-un vas acoperit, la foc mic, până scade toată apa lăsată de ceapă şi de carne.

Orezul se spală, se scurge bine de apă, se pune în puţin unt încins şi se căleşte uşor cu cealaltă ceapă tocată (două-trei minute), apoi se adaugă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie bine.

Ţelinele, spălate şi curăţate, se rad pe răzătoarea cu găuri mari şi se înăbuşă în 50 g unt. Când sunt destul de moi se iau de pe foc şi se amestecă bine cu orezul şi carnea, se sărează şi se piperează după gust.

Totul se pune într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, preţ de 40 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Promit ca incerc si eu budinca de telina 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.