Budinca de tapioca cu cocos

Printeaza

Budinca de tapioca cu cocos din: lapte de soia, zahar de cocos, tapioca, scortisoara, fructe.

Tapioca este o substanță alimentară obținută din rădăcina plantei de tapioca, cunoscută și sub numele de manioc sau yuca.

Tapioca este un carbohidrat pur, în formă de amidon, și este utilizată în mod frecvent în bucătăria asiatică și braziliană. Aici sunt câteva informații despre tapioca:

Tapioca este obținută din rădăcinile plantei de tapioca (Manihot esculenta), care este originară din America de Sud, dar este cultivată în prezent în întreaga lume.

Pentru a obține tapioca, rădăcinile de tapioca sunt spălate, curățate și apoi tăiate în bucăți mici. Aceste bucăți sunt apoi măcinate într-o pastă fină. Prin procesul de stoarcere a pastei prin site, se obține tapioca în formă de granule sau perle.

Tapioca poate fi găsită în mai multe forme. Una dintre cele mai comune forme este tapioca granulată sau tapioca perle. Acestea sunt mici bile albe, translucide și fără gust, care se înmoaie și se umflă în timpul procesului de gătit. Tapioca mai poate fi găsită și sub formă de fulgi sau făină.

Tapioca este un ingredient versatil și este folosit în multe feluri de mâncare. Poate fi folosită în prepararea deserturilor, precum budinci, piureuri, prăjituri sau rulade. De asemenea, tapioca este folosită în anumite rețete de mâncare principală, cum ar fi supele sau tocănițele, pentru a le îngroșa.

 

Ingrediente:Budinca de tapioca cu cocos

  • 300 ml lapte de soia
  • 2 linguri zahăr de cocos
  • 50 g perluţe de tapioca
  • 350 g piure de dovleac
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr de cocos
  • fructe

 

Mod de preparare:

Se dau în clocot 300 ml lapte de soia cu 2 linguri zahăr de cocos şi 50 g perluţe de tapioca.

Se reduce focul şi se fierbe până ce periuţele devin moi şi translucide, iar compoziţia s-a închegat, apoi se lasă la răcorit.

Se amestecă 350 g piure de dovleac cu 1/2 linguriţă scorţişoară, 3 linguri zahăr de cocos şi fructe uscate tăiate cubuleţe.

Intr-un bor-cănel se pun piureul de dovleac, budinca de tapioca uşor călduţă, iar deasupra se presară fructe uscate.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.