Budincă de tăitei

Printeaza

Avocado cu pui de caracatiţă

Budincă de tăitei

Ingrediente:

  • 300 g tăiţei
  • 200 g brânză telemea
  • 4 ouă
  • două legături de ceapă verde
  • două linguri de smântână
  • două fire de busuioc verde
  • seminţe de floarea-soarelui
  • 100 g unt
  • sare, piper
  • 50 g pesmet
  • legume de sezon
  • sos de roşii dulce

 

Preparare:

Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin unt, ca să nu se lipească între ei sau de oală. Se pun într-o strecurătoare, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron, împreună cu smântână, ouăle bătute şi piperul. Se presară ceapa curăţată, spălată şi tăiată în rondele, busuiocul verde tocat mărunt, untul tăiat în cubuleţe şi două linguri de seminţe de floarea-soarelui.

Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Se introduce tava în cuptor şi se coace timp de 25-30 de minute sau până când capătă o crustă de culoare aurie.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se serveşte.

Budincă de tăitei

Budincă de tăitei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.