Budinca de stevie

Printeaza

Budinca de stevie din: stevie, orez, oua, faina, lapte, pesmet, unt, cascaval, sare, piper.

Ingrediente: Budinca de stevie

  • 4 legături de stevie
  • 2 linguri orez
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 150-200 ml lapte
  • 1 lin­guriţă pesmet
  • 1 lingură unt
  • puţin caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui la foc o oală cu apă sărată şi când clocoteşte pui ştevia bine spălată. Timp de 15 minute, cât fierbe ştevia, alegi orezul, îl speli şi-l pui şi pe el să fiarbă. După ce a fiert ştevia, o scurgi şi o toci mărunt.

Pui untul să se topească într-o cratiţă, adaugi făina, o rumeneşti foarte puţin şi apoi adaugi ştevia şi orezul. Laşi totul să se călească timp de câteva minute şi stingi cu laptele amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Baţi ouăle bine, opreşti puţin din ele şi restul îl amesteci cu ştevia. Potriveşti gustul de sare şi piper. Ungi o cratiţă cu unt, o tapetezi cu pesmet şi torni amestecul de ştevie cu orez şi ouă.

Deasupra torni oul rămas şi presari caşcavalul răzuit. Laşi la cuptor timp de 30-40 de minute.

Budinca de stevie

Budinca_de_stevie

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • budinca de stevie
  • https://www restaurantedelux ro/budinca-de-stevie html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.