Budincă de spanac cu peşte

Printeaza

Budincă de spanac cu peşte

Ingrediente:

  • 1,2 kg spanac proaspăt
  • 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv)
  • 1 lămâie
  • 50g unt
  • 50ml ulei
  • 1ceapă mică
  • 2 linguri pesmet
  • l00g caşcaval
  • 6 ouă
  • un vârf de cuţit nucşoară măcinată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se scur­ge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt, în ulei, apoi se lasă să se răcească.

Separat, se prăjeşte în unt fileul de peşte, apoi se toacă mărunt. Se ames­tecă într-un castron mai mare spanacul călit cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare, gălbenuşurile de ou, făina, fi­leul de peşte prăjit şi mărunţit, nucşoara şi se potriveşte de sare şi piper.

Se bate spumă albuşul de ou, după care se pune în cas­tronul cu spanacul şi celelalte şi se amestecă prin răsturnare.

Se unge un vas de sticlă termo rezistentă cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia de

spanac şi peşte în acesta.

Se pune vasul în cuptorul încins şi se coace budinca la foc potrivit spre mare, circa 45 de minu­te.

Se lasă 10-15 minute să se răcească înainte de a o porţiona şi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.